Onze adviseurs

Alex Dijk

Alex Dijk

Organisatieadviseur

De rode draad in mijn leven is dat ik altijd op zoek ben naar verbeteringen; in organisatie, sturing en werkwijze met het oog op een beter resultaat. Als kritische denker, analyticus en observator zie ik steeds weer kansen en mogelijkheden om processen en taken effectiever en efficiënter uit te voeren. Sinds 2007 doe ik dit als zelfstandige.

De ervaring bij verschillende organisaties zowel privaat als (semi-)publiek, en door functies zowel aan de business als ICT kant maakt dat ik kennis heb van een zeer breed scala aan organisaties en ken ik de verschillende karakteristieken. Door deze ervaringen spreek ik de verschillende talen binnen deze organisaties zodanig dat ik de vertaalslag goed kan maken.


Hoe vorm je een organisatie zodanig om dat de verandering ook het uiteindelijke gewenste resultaat blijvend oplevert en welke instrumenten kan je daarbij inzetten? Zo'n proces van diagnose, strategievorming, interventieplan definieren en dan doormaken met een organisatie is iets dat mij inspireert en waarmee ik anderen kan inspireren.

Een manier om de effectiviteit en efficiency te verhogen is door de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden scherp in beeld te hebben en met dit inzicht optimalisaties te identificeren en door te voeren. De RASCI-methode© doet dit op een eenvoudige en laagdrempelige manier. Het proces ernaar toe betrekt alle stakeholders waarmee dit ook de onderlinge relaties versterkt intern maar ook eventueel de relaties met ketenpartners. Een andere mogelijkheid die ontstaat is dat er kan worden gekeken of verantwoordelijkheden lager in de organisatie, belegd kunnen worden. Hiermee worden de medewerkers verantwoordelijker en dat stimuleert de productiviteit.

Wilt u contact opnemen?

Bel me rechtstreeks
of stuur me een bericht.

06-52 60 70 33 Alex@rascimethode.nl

Naast het identificeren van een mogelijke verbetering is het implementeren van de bijbehorende verandering zeer belangrijk.

Alex Dijk RASCI-methode© Organisatieadviseur