Blog

Legenda maken (PM)

20 september 2018 gepost door Arno Schilders Tips & Tricks PM

In het Businessmodel van de Process Manager (PM) maak ik graag gebruik van kleuren om meer structuur en inzicht te geven. Hierbij voeg ik tegenwoordig ook een legenda toe, zodat dit voor alle gebruikers duidelijk is. In mijn eerste blog met tips & tricks bij het gebruik van Cofano Blue wil ik jullie uitleggen hoe je dat kunt doen.

 

Zo kun je namelijk onderscheid maken in verschillende type processen, bijvoorbeeld Management, Ondersteunende, Primaire en Verbeterprocessen. Om dat duidelijk te maken voeg ik een kolom (of rij) toe aan het Businessmodel die ik 'Legenda' noem. Hierin plaats ik voor elke categorie een nieuw proces die ik de code en kenmerken meegeef van de betreffende categorie (in mijn geval het eerste getal). In de toelichting van het betreffende proces zet ik dan wat er met de betreffende categorie en kleuren bedoeld wordt. Als je in het Businessmodel dan over het betreffende icoontje gaat dan zie zie je die toelichting (zie afbeelding).

Mocht je het uitroepteken in het Businessmodel storend vinden, dan moet je even een versie van het proces aanmaken en publiceren, dan is deze ook weer verdwenen.

 

Klik voor meer 'Tips & Tricks' op de betreffende tag in ons blog overzicht, daar vind je in de toekomst nog meer handige weetjes.

Mail

Plaats een reactie