Blog

Werken met POP-Ups (PM)

24 september 2018 gepost door Arno Schilders Tips PM

Binnen de PM wordt met POP-Ups gewerkt die je kunt herkennen aan het 'i'-tje op het scherm. Als je deze aanwijst met je muis verschijnt er een POP-Up tekst. Maar wist je dat er verschillende niveau's zijn waarop je die kunt toevoegen? In deze blog leg ik je de verschillen uit en geef ik aan hoe je die het beste kunt gebruiken.

 

Bij het werken met Processen, Documenten, Databases en Functies kun je gebruik maken van verschillende velden die als POP-Up tekst verschijnen. Dit zijn het veld 'Toelichting' en 'Omschrijving' en deze hebben elk een eigen plek en toepassingsgebied. Als je deze consequent gebruikt kun je hier heel veel plezier van hebben. 

 

Toelichting - Wordt overal getoond
Dit is een veld voor extra tekst die overal als pop-up verschijnt waar je het betreffende onderdeel ziet. Bij het aanmaken of wijzigen van een Proces, Document, Database of Functie kun je het veld 'Toelichting' wijzigen. Dit moet je dus gebruiken voor algemene informatie over dit onderdeel die je overal zou willen zien.

 

Omschrijving - Wordt alleen lokaal getoond 

​In het 'Teken proces' scherm van de Process Manager (PM) heb je voor elk onderdeel ook nog een aanvullende 'Omschrijving'. Dit is ook een veld voor extra tekst die als pop-up verschijnt, maar dan alleen op de plaats waar je die omschrijving hebt toegevoegd. Bij het selecteren van een Proces, Document, Database of Functie in een proces kun je het veld 'Omschrijving' wijzigen. Dit moet je dus gebruiken voor specifieke informatie over dit onderdeel die je speciaal op die plek nog toe zou willen voegen. Deze 'Omschrijving' komt als aanvullende tekst onder de 'Toelichting' in de POP-Up, op die specifieke plek te staan.

 

In het voorbeeld zie je hoe dat er uiteindelijk voor de gebruiker uitziet voor het document 'Kaders proces', welke ik in een eerder blog heb beschreven..

 

Klik voor meer 'Tips & Tricks' op de betreffende tag in ons blog overzicht, daar vind je in de toekomst nog meer handige weetjes.

Mail

Plaats een reactie